Keittiömestari, ravintoloitsija, matkaopas ja Suomen Ulkomaanoppaiden Kilta ry:n puheenjohtaja Tuomo Isotalo kertoo omilla kotisivuillaan (www.isotalo-tuomo.fi)  Euroopan pääkaupunkien nähtävyyksistä ja ruokakulttuurista. Mukana on kymmenkunta  suosituinta kaupunkia ja satakunta ruokaohjetta. Eli nojatuolimatka ja kokkikoulu.

Isotalo ei suosi nykyisten huippukokkien trendikotkotuksia, vaan tarjoaa perinteistä helppoa ja maukasta arkiruokaa. Suurin osa raaka-aineistakin löytyy ihan tavallisesta lähikaupasta.


Tässä pähkinänkuoressa ja muutamalla sanalla kuvaus matkakohteita:


  • Lontoo: Piccadily Circus, Big Ben, Musikaalit, Yorkshiren budding, kello viiden tee.
  • Varsova: Chopin puisto, kulttuuripalatsi, vanhakaupunki, olutta ja makkaroita.
  • Amsterdam: Rembrant, tulppaanit, tuulimyllyt, Heineken, Gouda juusto.
  • Rooma: Vatikaani, Colesseum, Osso Bocco, Tiramisuleivos ja Chianti punaviini.
  • Kööpenhamina: Pieni merenneito, Galsberg, Tivoli ja tanskalaiset voileivät.
  • Praha: Kaarlen silta, Vanhakaupunki, Pilsner Urquel, Smetanaooppera.
  • Ateena: Antiikin historiaa, Fetajuusto, viininlehvökääryleet, Ouzo ja makea baklava.
  • Pariisi: Eifeltorni, Moulin Rouge, taidemuseot, sipulikeitto, katukahvilat, shampanja.
  • Pietari: Eremitaasi, Iisakin kirkko, Zakuskat, Stollichnay vodka, Leningradin muistot.
  • Tukholma: Kuningatar Silvia, ruotsinlaivat, katkarapuvoileivät ja Skåne Akvavit.